Home » Dagelijkse Wijsheid 3 Shevat 5783

Dagelijkse Wijsheid 3 Shevat 5783

25 januari 2023 Bo

Exodus 12:11

וְכָ֘כָה֮ תֹּאכְל֣וּ אֹתוֹ֒ מׇתְנֵיכֶ֣ם חֲגֻרִ֔ים נַֽעֲלֵיכֶם֙ בְּרַגְלֵיכֶ֔ם וּמַקֶּלְכֶ֖ם בְּיֶדְכֶ֑ם וַאֲכַלְתֶּ֤ם אֹתוֹ֙ בְּחִפָּז֔וֹן

“Zo zult gij het eten: uw lendenen omgord, uw sandalen aan uw voeten, en uw staf in uw hand; en gij zult het haastig eten.”

Weglopen

Als je eenmaal hebt ervaren dat een bepaalde situatie niet gezond voor je is, je niet tot je ware potentieel brengt, het je zelfs kan verzwakken of erger dan dat, dan is het tijd om te vluchten. Ren weg en keer niet terug.

Is dat niet het advies dat we geven aan iemand die verslaafd is. Raak het niet meer aan, blijf er van weg.

Maar hoe anders is soms de realiteit van het leven. Met allerlei excuses praten we gedrag goed – dat we niet willen laten zien. Nog 1 laatste gebakje, nog even die sigaret vandaag, morgen ga ik echt niet meer met de auto naar mijn werk in plaats van met de fiets, vandaag kan ik niet want al mijn vrienden doen het….

Begin nu met je nieuwe Noachidische leven

Wat waar is voor fysieke dingen zoals koekjes, sigaretten, enz. is nog meer waar voor geestelijke dingen. Er zijn mensen die ontdekken dat wat de Joden en die Noachieden zeggen nog niet zo “dom” is. Men weet eigenlijk heel diep van binnen dat men anders moet gaan leven. Maar niet vandaag, vandaag is het Kerstmis. Niet volgende week omdat tante graag samen christelijke liedjes zingt. Misschien over een maand, maar oh nee, dan is het Pasen. En voor je het weet is er een jaar voorbij.

Ben je klaar voor een nieuwe manier van leven, heb je je schoenen aangetrokken om deze weg te bewandelen, sta je in de startblokken….start zo snel mogelijk en stel niet uit.

Bronnen: Dagelijkse Wijsheid van de Lubavitscher Rebbe

Link to the blog in Englisch

Door Angelique Sijbolts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *