Rabbijn Taylor

“The Ark Online Torah Learning Program”

Iedere week vindt u hier de Engels gesproken Tora-portie met Nederlandse ondertiteling, deze kunt u aan- of uitzetten.

Kennismaking met "The Ark"

Over ‘The Ark’

The Ark is een doorlopend Tora-leer forum, gericht op niet-Joden die spirituele groei zoeken door middel van de wijsheid van het Joodse gedachtegoed. Hoewel het Jodendom niet op zoek is naar bekeerlingen, wordt een niet-Jood die de morele waarheden van de collectieve Tora-traditie hooghoudt, beschouwd als vroom, prijzenswaardig, en kan hij de hemelse sferen binnengaan.

Het ‘The Ark’ Programma:

De meeste mensen hebben tegenwoordig weinig tijd. De Rabbi geeft de meest grondige, duidelijke en beknopte (15-20 min) lessen die overal beschikbaar zijn, elke maandag-donderdag. Je kunt LIVE kijken of wanneer je maar wilt. Lessen worden nooit verwijderd, dus je kunt op een tempo gaan dat voor jou comfortabel is, en op elk moment inhalen.

Maandag-woensdag is het doorlopende onderwerp in een van de onderstaande onderwerpen. Donderdag is gewijd aan de wekelijkse Tora portie.

Een keer per maand is er een open segment (optioneel) genaamd “The Conversation” waarin leden vragen kunnen stellen over welk onderwerp dan ook, en de Rabbi beantwoordt ze publiekelijk via Facebook LIVE.

Daarnaast krijgen leden ook een maandelijkse (optionele) LIVE tutorial genaamd “De Joodse Ervaring.” De Rabbi neemt je LIVE mee om een Koosjere keuken, Mikvah, Soeka, Sjabbat kaars aansteken, Tora rollen, en andere dagelijkse aspecten van het traditionele Tora leven te verkennen.

Inschrijven is makkelijk, volg hierbij de aangegeven link, er zijn overigens meerdere abonnementen, dus u kan daarbij kiezen wat bij u past.

Link naar de The Ark Programmahttps://pinchastaylor.com/ark/

Over de Rabbijn

Rabbi Pinchas Taylor, geboren en getogen in Plantation, Florida, was altijd de beste van zijn klas. Hij is afgestudeerd aan het Rabbinical College of America, en heeft projecten opgezet in Alaska, Californië, Florida, Hawaii, en overzee in Rusland en Griekenland.

Hij is een gemotiveerd spreker en geeft dagelijks aan velen een “empowerment”, vrij vertaald is dat de energie die men nodig hebt.

Ook is hij de auteur van het e-book ‘Pillars of Faith’, dit e-book is te downloaden op ieder gangbare e-reader. Het boek is inclusief in het The Ark programma te verkrijgen.

Pillars Of Faith

Vroeger werd de gemiddelde Joodse persoon geboren in een shtetl, een klein Joods stadje, met een plaatselijke Koosjere bakker en vismarkt, met vrome mensen in de studiezalen, en een Rabbi die zowel jou (als je grootouders) bij naam kende. De geest van de volgende feestdag doordrong de lucht. Het leven was rijk. Mensen waren oprecht. Joodse kennis werd gewoon geabsorbeerd uit het dagelijks leven. Traditie werd gekoesterd. In onze tijd zijn de muren van de shtetl neergehaald. In de westerse samenleving worden Joodse overtuigingen en gebruiken grotendeels genegeerd – en soms geminacht. Tegenwoordig is niets vanzelfsprekend. Individuen moeten hun eigen keuzes maken en zich afvragen: Heeft het Jodendom zin? Kan een modern, weldenkend mens zich identificeren met het traditionele Jodendom? In dit opmerkelijke boek wordt het Joodse geloof helder en logisch uitgelegd, voor zowel de beginner als de geleerde, aan de hand van een grote verscheidenheid aan zowel oude als moderne bronnen. Dit fascinerende boek laat zien dat er een rationele manier is om traditionele Joodse overtuigingen te begrijpen.

Link naar zijn E-books https://pinchastaylor.com/product/e-book-of-pillars-of-faith/