Wie zijn wij

Dutch Noahide Community

Angelique

Sjalom mijn naam is Angelique. Getrouwd, moeder van twee kinderen en werkzaam in het onderwijs. Gelovig opgevoed en op mijn 13 gedoopt. Na verschillende omzwervingen beland in een Messiaanse Gemeente.  Na een periode met uitdagingen, waarin HaShem mij met Zijn liefde en genade beschermd heeft, aan Hem belooft dat ik Hem alleen wil dienen op een manier die Hem gelukkig zou maken en binnen het Jodendom kan leren hoe Hij dat graag wil. Sinds 2019 mag ik mij actief inzetten voor de Dutch Noahide Community samen met Anne Marie.  Ik wil mijn steentje bijdragen aan het opbouwen van de Noachidische Leefstijl in Nederland. Zodat HaShem door meer mensen gekend mag worden. 

Anne Marie

Sjalom, ik ben Anne Marie. Werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg en student aan de Noahide Academy Jerusalem. Al vanaf mijn jeugd was ik geïnteresseerd in de meer bevindelijke kant van het christendom, zoekend   naar de kern, de essentie van de relatie tussen G’d en mens. Dat bracht mij bij het Judaïsme. Ik voel me daar thuiskomen, ook al ben ik niet Joods. Ik stapte uit de kerk en sloot me aan bij de Noachieden, de “G’dvrezenden onder de Volken”. In 2017 kon ik Dutch Noahide Community oprichten. Ik wilde heel graag een  laagdrempelig en online  kennisplatform maken waar ook veel aandacht is voor onderlinge verbinding, gebed en studie. Angelique en ik werken samen met verschillende Joodse rabbijnen/leraren aan dit mooie project.

Jacob 

Mijn naam is Jacob de Leeuwe. Ik ben leraar aan het rabbijnenseminarie en ik heb mij verbonden als leraar aan de Noachitische gemeente, omdat ik het als Joodse leraar van Talmoed en Tora tot mijn plicht beschouw eenieder te onderrichten die de Ene Onnoembare Schepper als de ware Koning van de wereld beschouwt.
Ik geef lessen over de ge- en verboden die gelden voor alle mensen en die aan Noach en zijn nakomelingen, dus aan U gegeven zijn. Die lessen licht ik toe vanuit de Joodse bronnen. Mijn afstamming is van Rabbi Löwe, rabbi Jehoeda ben Betsalleel uit Praag. Rabbi Löwe stamt rechtstreeks uit de Davidische dynastie. Ik verwijs U voor mijn zoomlessen naar de website Talmoed-online.nl en naar het YouTube kanaal
https://m.youtube.com/user/hijweetwelhoe