Wie zijn wij

Dutch Noahide Community

Angelique

Sjalom mijn naam is Angelique. Getrouwd, moeder van twee kinderen en werkzaam in het onderwijs. Gelovig opgevoed en op mijn 13 gedoopt. Na verschillende omzwervingen beland in een Messiaanse Gemeente.  Na een periode met uitdagingen, waarin HaShem mij met Zijn liefde en genade beschermd heeft, aan Hem belooft dat ik Hem alleen wil dienen op een manier die Hem gelukkig zou maken en binnen het Jodendom kan leren hoe Hij dat graag wil. Sinds 2019 mag ik mij actief inzetten voor de Dutch Noahide Community samen met Anne Marie en Egbert.  Ik wil mijn steentje bijdragen aan het opbouwen van de Noachidische Leefstijl in Nederland. Zodat HaShem door meer mensen gekend mag worden. 

Anne Marie

Sjalom, ik ben Anne Marie. Werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg en student aan de Noahide Academy. Al vanaf mijn jeugd was ik geinteresseerd in de meer bevindelijke kant van het orthodox christendom. Uiteindelijk zocht ik naar de kern, de essentie, en dat bracht mij bij het Judaisme. Ik voel me daar thuiskomen, ook al ben ik niet Joods. Ik stapte uit de kerk en sloot me aan bij de Noachieden, de “G’dvrezenden onder de Volken”. In 2017 kon ik Dutch Noahide Community oprichten. Ik wilde heel graag een  laagdrempelig en online  kennisplatform maken waar ook veel aandacht is voor onderlinge verbinding, gebed en studie. Angelique, Egbert en ik werken samen met verschillende orthodox Joodse rabbijnen/leraren aan dit mooie project.

Egbert

“Sjalom l’kulam, ik heet Egbert, een Noachied, en ben al een aantal jaar in aanraking gekomen met de Noachieden, deze bijzondere groep mensen houden er 7 geboden op na en vormen een steeds hechtere Noachidische gemeenschap met eigen gebedenboeken en een Code over hoe de 7 Noachidische voorschriften toe te passen. Ook ben ik actief lid van de leerzame Facebook groep Dutch Noahide Community, waar gelijk gestemde elkaar op een vrijdag, nu nog online, ontmoeten en Tora leren.”