Wie zijn wij

Dutch Noahide Community

Een verlangen om “de weg van G-d te gaan” is terugkeren naar waar het allemaal begon: de Tora.

De Hebreeuwse Bijbel (Tenach) is een boek wat geleefd en geleerd mag worden, want dan opent het zich voor ieder mens en geeft sprankelende en uitdagende levensinzichten.

Wij als kernteam van Dutch Noahide Community richten ons op de verbreiding van de kennis van Zeven Noachitische Leefregels en het toegankelijk maken van universele Tora inzichten voor het het dagelijks leven. Dit doen wij met hulp van rabbijnen en leraren uit binnen- en buitenland. Wij zijn vooral online actief en naast het vertalen van boeken, schrijven van artikelen en brochures en het maken video’s, organiseren wij (Zoom)bijeenkomsten en -studies. Wij werken samen met AskNoah en de Noahide Academy in Jerusalem.

profile_photo-190×190

Anne Marie

Oprichter en eindredacteur
Sjalom, naast mijn werk in de GGZ ben ik inmiddels al weer zes jaar student aan de Noahide Academy in Jerusalem. Mijn interesse in vergelijkende godsdienstwetenschappen en de meer bevindelijke kant van het christendom, bracht mij uiteindelijk bij het (orthodox)Judaïsme. Ik voel me daar thuiskomen, ook al ben ik niet Joods. Ik verliet de kerk en ontdekte het bestaan van de B'nei Noach, de "G-dvrezenden onder de volken". In 2017 had ik de mogelijkheid om Dutch Noahide Community op te richten. Ik hoop dat dit initiatief verder mag uitgroeien en dat de eenvoud van de directe relatie met de Eeuwige de basis mag zijn voor al onze activiteiten.
1630084370048

Angelique

Waarnemend eindredacteur, vertaler en leraar
Sjalom mijn naam is Angelique Aila Bat Noach Getrouwd, moeder van twee kinderen en werkzaam in het onderwijs. Gelovig opgevoed en op mijn 13 gedoopt. Na verschillende omzwervingen beland in een Messiaanse Gemeente.  Na een periode met uitdagingen, waarin HaShem mij met Zijn liefde en genade beschermd heeft, aan Hem belooft dat ik Hem alleen wil dienen op een manier die Hem gelukkig zou maken en binnen het Jodendom kan leren hoe Hij dat graag wil. Sinds 2019 mag ik mij actief inzetten voor de Dutch Noahide Community samen met Anne Marie.  Ik wil mijn steentje bijdragen aan het opbouwen van de Noachidische Leefstijl in Nederland. Zodat HaShem door meer mensen gekend mag worden. 
20210821_164746

Dawied

Coördinatie en redactie
Sjalom, mijn naam is Dawied, buschauffeur in het OV, christelijk opgegroeid met bijbel en kerk, heel veel gezongen als tenor in gospelkoren. Zoals velen altijd op zoek geweest naar G'd (HaSjem) en waarheid. Van meer traditioneel christendom ging het naar messiaans (zelfde als Angelique). Daarin eerlijk al heel veel mogen leren. Maar uiteindelijk kwamen andere conclusies en vond m'n weg naar Rabbijns (orthodox) Jodendom.

Als mens door vele downs en gelukkig ook ups gegaan en ben een levend voorbeeld dat als je blijft bidden en hopen, dat HaSjem zelfs na 12 jaar vrijgezelschap nog een partner voor het leven kan schenken. Sarah is net als ik onderweg met Torah, mondelinge leer en haar rabbijn Perets werd onze rabbijn. Kwam tot rust in een mooi Drents dorpje, vond fijn werk (ook jaren naar gezocht) en vond dus mijn lieve vrouw, met wie ik in augustus 2021 tijdens een Noachitisch-Joodse plechtigheid en feest (voor zover ik weet het 2e paar in NL) in het huwelijk mocht treden. En nu lopen we ons pad samen en van mij met heel veel liefde voor mijn andere - betere 😉 - helft.

Sinds het begin van 2022 hebben we samen een prachtig plekje gevonden naast de Lemelerberg in Overijssel en we bieden hier graag een ontmoetings-/studie-plek voor gelijkgezinden en geïnteresseerden. Hopelijk volgen er zo meer regio's en ontstaat er een netwerk van ontmoetingsplaatsen.
20210329_174843

Sarah

Coördinatie en redactie
Sjalom, mijn naam is Sarah, met de bijbel opgegroeid maar zonder de kerk. Mijn jeugd is traumatisch geweest waardoor ik ptss en een angststoornis heb ontwikkeld. Ik heb tijden gekend waarbij ik zwaar depressief was met suïcidale neigingen maar heb ik nooit de hoop opgegeven op betere tijden. Ik bleef altijd zoeken, doorgaan en mij afvragen wat het leven inhield, waarom dingen gebeurden en wie G-d was. Met de jaren heb ik antwoorden gevonden in het Jodendom en leer ik om HaShem te vertrouwen. Samen met mijn man werken we met Dutch Noahide Community en Noahide Academy of Jerusalem (onder leiding van rabbijn Moshe Perets) samen om de mede vrome niet-joden te helpen met de uitdagingen in het leven en hopen wij dat we met een positieve invloed, HaShems goedheid te kunnen laten zien in o.a. Beit Noach Lemele.
7e7fa31d-53da-4c18-bf64-0cdd087258ff22222

Jacob

Inspirator en vertaler
Mijn naam is Jacob de Leeuwe. Ik ben leraar aan het rabbijnenseminarie en ik heb mij verbonden als inspirator aan de Noachitische gemeente, omdat ik het tot mijn plicht beschouw eenieder te onderrichten die de Ene Onnoembare Schepper als de ware Koning van de wereld beschouwt. Ik geef lessen over de ge- en verboden die gelden voor alle mensen en die aan Noach en zijn nakomelingen, dus aan U gegeven zijn. Die lessen licht ik toe vanuit de Joodse bronnen. Mijn afstamming is van Rabbi Löwe, rabbi Jehoeda ben Betsalleel uit Praag. Rabbi Löwe stamt rechtstreeks uit de Davidische dynastie.

Studiegroep Overijssel en Zuid Drenthe

Studiegroep Utrecht

Studiegroep Groningen en Noord Drenthe